Onemindinmotion.com 

v/ Rebecca PlonFilosofi


Onemindinmotion – ét sind i bevægelse – handler om at hest og rytter kommer i harmoni og balance.  For at hesten kan komme i harmoni og balance, er det vigtigt vi selv er det. Der er både mental og fysisk balance, og disse to hænger nært sammen.

Min filosofi er at opbygge et samarbejde med hesten, hvor hesten hele tiden arbejder sammen med en og ikke for en, og hvor ekvipagen udvikler sig sammen.

Den handler om at skabe et godt og funktionelt samarbejde for begge parter, hvor vi oplever succeser i hverdagen.

Den handler om, at tilpasse indlæringen og arbejdet den enkelte hest og rytter, da ekvipager er forskellige og lærer forskelligt.   

Den handler om at være nærværende og være i nuet, være positiv, få gode oplevelser samt have det sjovt med det vi laver.

I min filosofi handler det om, at have tålmodighed og motivation, da jeg tror, at enhver ekvipage kan nå sit mål, med den rigtige motivation og med at tage den tid tingene tager for at nå målet. 


Akademisk dressur

En af mine store passioner i træningen med min hest er at smidiggøre og styrke min hest for at opnå samling.  

Målet med denne træning er, at lære hesten at kippe i sit bækken på en harmonisk balanceret måde uden modstand og spænding. Når hesten kipper i sit bækken, forkortes muskulaturen i underlinjen og forlænges i overlinjen. Det er det, vi kalder, at hesten løfter sin ryg, der kommer mere vægt på bagparten og mindre på forparten.

Før jeg kan kræve harmoni og balance fra min hests side, må jeg arbejde med mig selv og arbejde med min balance, indvirkning, opstilling og kropsbevidsthed. Selvom målet i dressuren er samling, ser jeg arbejdet og vejen frem som mindst lige så spændende.

Jeg interesserer mig for hestens biomekanik og muskelopbygning og at det er rigtig spændende at kigge på den enkelte hest og se dennes individuelle læringsbehov.Rebecca Plon


Jeg er født i 1989 på Djursland og har gennem hele mit liv haft glæde af og passion for heste.

Det har for mig ikke kun handlet om at ride hestene, men derimod været mit liv og min barndom.

Jeg kunne som barn være blandt hestene på marken i flere timer blot for at være sammen med dem.

Selvom jeg ikke tænkte over det dengang, har jeg som voksen kunnet se, at det har haft en enorm betydning for den forståelse og indlevelse i hestens verden, som jeg har i dag.

En vigtig ting, som jeg har taget med mig fra alle de mange timer på folden, er min tålmodighed og tilstedeværelse. Jeg har ikke altid været bevidst om i hvilket omfang, at ting tager tid, men jeg har samtidig ikke haft travlt, men derimod haft lysten til bare at være til stede med hestene.

Det, der driver mig med disse store og fantastiske dyr, er hvad der er muligt at opnå via et godt samarbejde. At vide, at vi kan få disse kæmpestore dyr til at arbejde under os alene ved tankens kraft, er en fantastisk tanke.


Vejen til den jeg er i dag

Da jeg var 10 år, skiftede jeg fra traditionel rideskole til Trille Kjeldsens islandske hesterideskole. Trille lærte mig alt grundlæggende omkring heste og ridning, og at det kunne være sjovt at ride uden at skulle konkurrere hele tiden.

I 2002 stiftede jeg for første gang bekendtskab med natural horsemanship og har siden da været på en lang række kurser og praktikophold indenfor horsemanship, lederskab, kropssprog, moderne indlæringsteori, klassisk dressur, akademisk dressur, centreret ridning, passive leadership, centreret ridning, løsarbejde, massage, strækøvelser med mere.

Instruktører jeg har været på kurser og i praktik ved: Jasmin Schact, Majbritt Carter (Monty Roberts), Helle Knudsen, Ute Lehmann, Mike Beck, Tabita Cramers, Christina Holmbæck, Karina Branderup (Bent Brannderup), Nicole Weinauge (Phillipe Karl), Christofer Dahlgren, Rebecca Dahlgren, Amanda Barton (Mark Rashid), Lotta Månsson, Lene Jacobsen med flere..


Mit fokus i dag

Jeg har brugt mange år på at fordybe mig i mange discipliner blandt andet frihedsdressur, løsarbejde, trailerlæsning, tricktræning, akademisk dressur, klassisk dressur etc. Men i dag er mit største fokus og passion centreret ridning og den akademiske dressur. Hvorfor mine faste undervisere nu er: Christofer Dahlgren (akademisk dressur), Rebecca Dahlgren (frihedsdressur med udgangspunkt akademisk dressur), centreret ridning og softness (Amanda Barton) og akademisk dressur (Christina Holmbæck). 


Jeg arrangerer selv årligt kurser med Amanda Barton og Christofer og Rebecca Dahlgren. Her kan man tilmelde sig. 


Jeg ser frem til fortsat at videreuddanne mig inden for mine store passioner.   

***Tag den tid ting tar', så ting tar' mindre tid**

www.onemindinmotion.com v/ Rebecca Plon - rebeccaplon@hotmail.com - 27111477